ГолосUA
10:44 03/09/2010

КМДА поверне “Київенерго” 1,5 млрд гривень різниці в тарифах (ГОЛОС)

Київська міська державна адміністрація отримала позику в 1,5 млрд гривень для погашення різниці в тарифах перед “Київенерго”.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Київенерго заборгувало близько 2 млрд гривень за спожитий природній газ і сьогодні місто Київ виконало свої партнерські зобов’язання і фінансує 1 млрд 500 млн гривень як різницю в тарифах. Таким чином ми практично ліквідовуємо нашу заборгованість, і це дає нам можливість стверджувати, що ми нормально вийдемо в новий опалювальний сезон”, — запевнив він. /> ГОЛОС

За його словами, кошти були отримані у кредит на 3 роки під 12,75% річних у двох банках. 500 млн грн — із Укрексімбанку, а 1 млрд у Ощадбанку. О. Попов наголосив, що така кредитна ставка є найнижчою, і Київ зміг її отримати за допомогою уряду та Нацбанку. Цього року, як зазначив О. Попов місто буде сплачувати лише відсотки, а з наступного — буде повертати саме тіло кредиту.

Окрім цього, чиновник зазначив, що питання заборгованості Києва перед водоканалом та Київенерго почали займатися НКРЕ. Тому 500 млн гривень заборгованості Києва, яка ще залишається за різницю в тарифах столиця поверне лише після рішень НКРЕ.

Зазначимо, що за станом на 1 липня 2010 р. заборгованість КМДА перед "Київенерго" досягла 2,98 млрд. грн. У свою чергу, заборгованість компанії перед постачальниками природного газу склала 1,97 млрд. грн.

Нагадаємо, в червні цього року уряд дозволив КМДА залучити кредит у розмірі 2 млрд. грн. для погашення заборгованості з різниці в тарифах перед АЕК "Київенерго" і ВАТ "Київводоканал".

К. Коваленко
 

Читайте также по теме