ГолосUA
14:22 08/10/2010

КМДА виділила “Київенерго” земельні ділянки на підготовку до Євро-2012

Київська міська рада виділила компанії «Київенерго» земельні ділянки для будівництва чотирьох об’єктів Київенерго до проведення фіналу чемпіонату з футболу Євро-2012.

Про це повідомила прес-служба компанії «Київенерго».

До Євро-2012 повинні бути підготовлені підстанції «Університетська» (по вул. Ломоносова, 36), «Московська» (пров. Червоноармійський, 13 А,Б), «Брест-Литовська» (вул. Жмеринська, 14) та «Лук’янівська» (вул. Мельникова, 52). Загалом Київенерго має підготувати до Євро-2012 понад 10 об’єктів.

«Підстанції «Університетська» та «Московська» — два стратегічні об’єкти для проведення Євро. Сьогодні за участі спеціалістів Київенерго майже завершена розробка проектної документації для їх будівництва, але відсутність дозвільної документації із землеустрою спричинила суттєве відставання у термінах реалізації цих проектів. Загалом на виділення всіх земельних ділянок ми чекали вже понад чотири роки. Наразі проводяться тендери з вибору генерального підрядника по будівництву цих підстанцій. Власне проведення робіт заплановане на початок 2011 року», — сказав заступник директора з забезпечення виробництва «Київенерго» Євген Трухачов.

Реалізація в повному обсязі програми з будівництва нових підстанцій 110 кВ допоможе Києву вирішити проблему з дефіцитом електроенергії в столиці. Загалом Компанія планує витратити у 2011 році на будівництво об’єктів для Євро-2012 близько 800 млн. грн.

«Залишається відкритим питання щодо багатьох інших земельних ділянок для будівництва підстанцій Київенерго, в тому числі першочерговим — «Оленівська», «Славутич», «Ватутінська». Документи стосовно цих об’єктів ми подали на погодження, але поки що позитивних результатів не отримали», — зауважив Є. Трухачов.

 

Читайте также по теме