КМДА запевняє, що ніхто не примушує бюджетників записуватися у лікарняну касу

В столичній адміністрації заперечують інформацію про те, що працівників бюджетної сфери міста Києва примусово записують у Муніципальну лікарняну касу.

Про це сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак під час брифінгу в столичній адміністрації, передав кореспондента ГолосUA.

«Медиків у нас тільки більше 100 тисяч. У лікарняній касі, наскільки я чув, зараз приблизно 30 тисяч. Якщо б йшло примусове залучення, то було б членів лікарняної каси вже 150 тисяч. Ніякого примусового залучення до кас не має. Це добровільно, людина може брати участь, а може не брати», — наголосив чиновник.

За його словами, вступ до Муніципальної лікарняної каси цілком добровільний, і ніхто працівників бюджетної сфери примусово туди не записує. Чиновник зазначив, що найкраща реклама для МЛК буде тоді, коли люди побачать, що її членам дійсно надаються при потребі безкоштовні ліки.

Нагадаємо, з 1 січня у Києві діє МЛК її члени отримують можливість безкоштовного надання ліків при будь-яких захворюваннях. Члени лікарняної каси мають сплачувати щомісячні внески у розмірі 30 грн.

Читайте также по теме