ГолосUA
11:42 14/01/2010

Книгарня «Сяйво» продала на жартівливому аукціоні адмінбудівлю Київради за 2,8 тисяч гривень

Книгарня "Сяйво" продала на жартівливому аукціоні адміністративний будинок на вулиці Хрещатик, 36, у якому розташовані Київська міська рада й Київська міська державна адміністрація, за 2,8 тис. гривень.

Аукціон відбувся у приміщенні книгарні.

Ліцитатором на аукціоні виступив письменник Віталій Капранов, котрий також представляє громадський рух "Україна — зона культурного лиха".

З його слів, до проведення такого аукціону книгарню змусили дії Шевченківської районної в Києві держадміністрації, яка приватизувала приміщення магазину, а також Київміськадміністрації, яка не перешкодила приватизації.

Капранов повідомив, що приміщення "Сяйва" було приватизовано за допомогою підроблених документів, зокрема техпаспорту приміщення й висновку оцінювача.

У фальсифікації цих документів колектив магазину впевнений, оскільки ніхто з представників бюро технічної інвентаризації й оцінювачів не приходив у магазин для вимірів.

У зв’язку з цим колектив магазину вирішив продати на аукціоні будинок Київради, мотивуючи таку необхідність тим, що він використовується не за призначенням, а територіальна громада, якій він належить, вправі розпоряджатися своїм майном.

Стартова ціна будинку становила 200 гривень.

Капранов пояснив таку низьку ціну тим, що потенційному покупцеві доведеться вкласти вагомі інвестиції в дезінфекцію й дератизацію (заходу зі знищення пацюків і мишей) будинку, а також у відмолювання гріхів чиновників.

Єдиною вимогою до покупця магазин визначив обов’язкове розміщення в мерії всіх закритих нею музеїв, бібліотек, книгарень й інших закладів культури.

У підсумку на аукціоні перемогла фізособа Ярослав Биструшкін, котрий є сином звільненого Черновецьким у 2006 році начальника Головного управління культури й мистецтв міськадміністрації Олександра Биструшкіна.

Після аукціону магазин виписав переможцеві акт прийому-передачі купленого ним будинку й урочисто вручив власнику.

Також магазин подарував Биструшкіну книгу "Зелений літопис" поета Олексія Довгого, котрий є дідусем заступника мера Києва, секретаря Київради Олеся Довгого.

Колектив магазину має намір витратити отримані від аукціону 2,8 тис. гривень на купівлю книг і передачу їх у міські бібліотеки.

За матеріалами: «Українські новини»

 

Читайте также по теме