ГолосUA
16:38 06/07/2010

Коаліція може пожертвувати Єжелем, щоб відвести критику за ЧФ — політолог

Правляча коаліція може наполягати на звільненні Михайла Єжеля з посади міністра оборони, звинивши його в ініціюванні пролонгації угод із РФ стосовно Чорноморського флоту.

Таку думку озвучив політолог Валерій Бебик в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Ті угоди, які по ЧФ були укладені, вони критикуються певними політичними силами. І тому, я думаю, що правляча коаліція в принципі може пожертвувати Єжелєм і сказати, що то його були невдалі пропозиції по Севастополю і ЧФ. Очевидно, і в господарстві військово-морського відомства є дуже серйозні проблеми, в яких Єжель і не дуже винен, але треба когось знайти і покарати”, — зазначив він.

На його думку, М. Єжель із початку був “не дуже прогнозованою” кандидатурою на посаду міністра оборони. “Там планувався Кузьмук. В останню хвилину виплив Єжель — в контексті тісних зв’язків із РФ”, — зауважив експерт.

Нагадаємо, що у середу, 7 липня, відбудеться позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, на якому буде розглянуто ситуацію, яка склалася у Збройних Силах.

За результатами засідання може бути прийняте рішення про відставку глави міністерства оборони Михайла Єжеля. Приводом для відсторонення керівника відомства, як повідомляють джерела в Адміністрації Президента, стало невдоволення глави держави Віктора Януковича станом справ у Збройних Силах за підсумками візиту до Криму 2-4 липня.

Зокрема, під час відвідин севастопольського аеродрому «Бельбек» глава держави поцікавився, яка кількість наявних літаків піднімається у повітря. У відповідь В. Януковичу повідомили, що з 20 винищувачів бригади у повітря може піднятися лише один.

М. Мамаєва

 

Читайте также по теме