ГолосUA
09:30 11/02/2011

Колега зниклого журналіста Климентьєва впевнений, що справу прикриють

Справа про зникнення редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва буде призупинена.

Про це заявив колега зниклого журналіста, заступник редактора газети «Новий стиль» Петро Матвієнко в інтерв'ю радіо «Свобода».

Він повідомив, що сьогодні колеги журналіста В. Климентьєва направлять до Президента відкритого листа. /> “Єдине, з чим нам дозволяють законодавчі норми (звертатися до Президента — ред.), – це звернути увагу на інтенсифікацію цього розслідування. Оскільки минуло півроку, а розслідування на тому ж самому місці, на якому воно було у вересні, коли приїхала слідча група з Києва”, — наголосив журналіст.

Він також зауважив, що справа про зникнення В. Климентьєва поки що не призупинена. “У Кримінально-процесуальному кодексі є така норма: призупинити через те, що особу, яка скоїла злочин, не знайшли. Найімовірніше, що справа буде призупинена саме за цією статтею. Поки що цю статтю не застосували і його розшукують”, — підкреслив П. Матвієнко.

Журналіст додав, що перспективи цієї справи “залишаються такими, про які я говорив ще у серпні”. “За це я і постраждав. У мене провели обшук, вилучили мої речі. Це було зроблено для того, щоб я менше говорив. Ну і став менше говорити — і речі повернули”, — наголосив він.

П. Матвієнко також додав, що зараз найголовнішою версією слідства є навмисне вбивство В. Климентьєва через його професійну діяльність.

Нагадаємо, що сьогодні минає півроку, як зник Василь Климентьєв. 11 серпня 2010 року на запрошення свого інформатора він виїхав фотографувати дачу одного харківського високопосадовця і додому не повернувся. Міліція порушила кримінальну справу за статтею «Навмисне вбивство». І хоча вона містить вже понад 32 томи, результатів розслідування немає. У листопаді минулого року Європарламент закликав українську владу ретельно розслідувати зникнення журналіста.

Читайте также по теме