ГолосUA
17:54 03/06/2010

Колектив ММК ім. Ілліча повинен повстати проти незаконних дій — КПУ

Подальша доля комбінату імені Ілліча в руках його колективу.

Про це заявив член Центрального комітету Компартії України Георгій Крючков, повідомили у прес-службі КПУ.

«Рейдерство, на жаль, стало для України звичним явищем, нормою нашого життя. Ми бачили безліч випадків захоплення підприємств, у тому числі й державних. Це свідчить про безпорадність та корумпованості влади. І в тих випадках, коли якась олігархічна група переважає, вона намагається силовим шляхом захопити нові об’єкти», — сказав він.

Він нагадав, що свого часу комуністи просували прийняття спеціального закону про передачу ММК ім. Ілліча у власність трудового колективу.

«Одним із злочинів капіталістичної влади стало те, що вся соціальна сфера була скинута на жебрацькі місцеві ради, чим практично і розвалили її. На комбінаті імені Ілліча цього не допустили. Там не тільки зберегли дитячі сади, лікарні, здравниці, але й взяли під своє крило сільськогосподарські (і не тільки) підприємства. Це дозволило колишнім колгоспам вижити, а робочим — отримувати дешеву сільгосппродукцію», — нагадав комуніст.

Г. Крючков також спрогнозував, що комбінат імені Ілліча стане не останнім підприємством, яке «тихо» продадуть.

«Я не володію всією повнотою інформації про те, що сталося із ММК, як і не знаю поки, хто за цим стоїть. Але рейдери, які вживають подібні дії, церемонитися не будуть. Цілком ймовірно, що всі позитивні моменти соціального захисту трудящих, які є на комбінаті сьогодні, кануть у лету. Комбінат ім. Ілліча не перше і, боюся, не останнє підприємство, яке піддається рейдерській атаці. Чим це може обернутися для іллічівців? Це залежить від трудового колективу підприємства. Якщо колектив повстане проти незаконних дій, думаю, що влада не залишиться байдужою до долі цього флагмана української металургії», — резюмував Г. Крючков.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо про продаж Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча. За інформацією голови Донецької облдержадміністрації Анатолія Близнюка, підприємство було продане за 240 мільйонів гривень при фактичній оцінній вартості підприємства більш двох мільярдів доларів.

 

Читайте также по теме