ГолосUA
14:11 25/08/2010

Колесніков має намір забезпечити кожну українську сироту iPad

З наступного навчального року українські сироти-школяри можуть отримати iPad від Президента.

Таку ідею озвучив віце-прем’єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесніков на засіданні комітету з економічних реформ, передав кореспондент ГолосUA.

“Немає жодних проблем щоб кожна дитина-сирота з наступного 2011 учбового року отримала до себе в розпорядження iPad від Президента”, — наголосив він.

Перший екземпляр iPad, який містить інформацію з усіх підручників з усіх предметів за 11 років навчання Б. Колесніков подарував Президенту. “Тут близько 135 тисяч сторінок і відповідно дитина в будь-який момент може звернутися до будь-якого матеріалу, навіть якщо буде вже в 11 класі”, — зазначив Б. Колесніков.

При цьому він наголосив, що такий електронний підручник “заощадить” сотні тисяч кубометрів деревини і позбавить дітей від “тягання” підручників”.

Нагадаємо, міністр освіти та науки Дмитро Табачник раніше заявляв, що цьогорічну лінійку підручників для 10-класників буде завершено і доставлено лише протягом жовтня-листопада.

Довідка ГолосUA. іРad — мільтифункціональний пристрій від компанії Apple. За допомогою планшету можна продивлятися сторінки в інтернеті, створювати та редагувати текстові документи, відтворювати відео- та аудіозаписи.

Вартість одного планшету в залежності від характеристики ємності пам’яті коливається в межах від 800 дол. до 1300 дол.

А. Береза />  

Читайте также по теме