ГолосUA
14:14 29/08/2010

Колесников розповів, що зроблять з комунальною сферою

У комунальній сфері необхідно провести інвентаризацію і модернізацію житла, а старі панельні будинки до п’яти поверхів знести, заявив в інтерв’ю віце-прем’єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесников.

«Що потрібно зробити в комунальній сфері? Потрібно провести інвентаризацію житлового фонду. Що стосується будинків від 50 років і старше, особливо побудованих методом панельного житлового будівництва, до п’яти поверхів, то їх треба розібрати, тому що модернізувати їх не має ніякого сенсу», — заявив віце-прем’єр.

Він упевнений, що у владної команди вистачить політичної волі, щоб провести переобладнання житлового фонду.

«Всі українські будинки, які після інвентаризації не будуть знесені, повинні бути переобладнані. Наприклад, модель вентильованого фасаду, з повною заміною вікон, з котельнею на даху будинку дає подвійну економію газу. Для такого переобладнання потрібно брати довгострокові кредити, залучати приватний капітал. У нас вистачить політичної волі, щоб це зробити», — заявив Колесников.

При цьому на питання про те, чи можлива відміна ПДВ на ввезення закордонного енергозбережного устаткування, він відповів негативно. «А що тоді буде з українським виробництвом?!», — поставив риторичне питання Колесников.

За матеріалами: Дзеркало тижня

 

Читайте также по теме