ГолосUA
19:10 16/12/2010

Колесніков взяв участь в підписанні контракту на придбання міжрегіональних електропоїздів

 

 
decoding="async" loading="lazy" height="3" src="/assets/img/blank.jpg" width="1" />  

Віце-прем'єр-міністр України – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков взяв участь у підписанні контакту з компанією "Hyundai Corporation" на купівлю 10 нових міжрегіональних електропоїздів у дев’ятивагонній комплектації для впровадження в Україні швидкісного залізничного руху.

Про це повідомили в прес-службі уряду.

З української сторони контракт підписав начальник Південної залізниці Віктор Остапчук, з корейської – голова правління "Hyundai Corporation" Чунг Монг-Хук.

Відповідно до контракту шість поїздів із десяти будуть поставлені в Україну до проведення чемпіонату Європи з футболу, а ще чотири – до кінця 2012 року.

"Ми стали свідками історичної для нашої країни події… Думаю, до 1 червня 2012 року усі українці та гості нашої країни зможуть скористатися цими поїздами", — зазначив Борис Колесніков під час церемонії підписання.

Віце-прем'єр-міністр – Міністр інфраструктури нагадав, що відповідна домовленість була досягнута під час його візиту до Південної Кореї у листопаді поточного року.

За його словами, Україні ще потрібно виконати певний обсяг робіт, щоб підготувати залізничне полотно до швидкісного руху, оскільки поїзди курсуватимуть зі швидкістю 160 км/год. При цьому Борис Колесніков зазначив, що відповідна проектна документація підготовлена Укрзалізницею та Мінінфраструктури.

"З березня-квітня розпочинаємо роботу на всіх трьох напрямках, що ведуть з Києва до міст, які прийматимуть Євро-2012. Відповідно, у березні 2012 року ці роботи мають бути повністю завершені… Крок за кроком ми прийдемо до справді швидкісних доріг. А наразі ми підготуємо полотно до швидкості в 160 км/год.", — повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр інфраструктури.

 

Читайте также по теме