ГолосUA
06:30 02/06/2010

Колишній мер Димитрова, який збив на смерть жінку, не визнає вирок суду

Колишній мер місто Димитрово Юрій Анісімов, який на смерть збив жінку, не визнає вироку суду.

Він оскаржить його в обласному апеляційному вже наступного тижня.

Вирок у вигляді 7 років позбавлення волі для екс-мера Димитрова здався дуже суворим і він оскаржив його. Ю. Анісімов переконаний, що Червоноармійський суд, при ухваленні рішення, не врахував усіх обставин ДТП. Це обвинувачений зазначив у своїй апеляції.

«На думку Анісімова, за його версією, машина налетіла на якійсь предмет на дорозі, внаслідок чого сталася розгерметизація колеса, в результаті чого машину понесло, і вона опинилася на узбіччі, де знаходилася жертва. Нібито нещасний випадок», — розповів адвокат постраждалої сторони Володимир Радченко.

Розгляд апеляції був призначений на 1 червня. На засідання до суду прийшли всі учасники процесу: колишній міський голова Димитрова, його адвокат і родичі загиблої. Юрій Анісімов подав заяву про зміну його захисника і попросив перенести слухання, оскільки новий адвокат не встиг ознайомитися з матеріалами справи.

«Сам вирок був ухвалений ще 1-го квітня. Я вважаю, що 2-х місяців достатньо для того, щоб підготуватися до процесу, тим більше що у самого Анісімова є копії матеріалів справи», — заявив держобвинувач.

Незважаючи на протести, судді задовольнили прохання нового адвоката Юрія Анісімова. Їй дали тиждень для підготовки до засідання. На думку сина жінки, загиблої під колесами авто екс-мера, процес затягують спеціально.

«Думаю, далі вони придумають ще щось. Але ми наполягатимемо на своєму — це максимальний вирок. І будемо кістками лягати, щоб він поніс покарання. Він винен і повинен сидіти у в’язниці», — заявив син потерпілої Максим Тимошенко.

Засідання апеляційного суду призначене на 8 червня. Донині колишній глава Димитрова знаходитиметься під підпискою про невиїзд.

Як повідомляв ГолосUA, e жовтні минулого року колишній градоначальник Ю. Анісімов на автомобілі збив 48-річну жінку. Від отриманих травм вона померла через 2 тижні. У квітні Червоноармійський суд засудив екс-мера до 7 років позбавлення волі. Проте адвокат підсудного відразу подав апеляцію. />  

За матеріалами: ProUa
 

Читайте также по теме