ГолосUA
08:02 17/08/2010

Колишнього київського мера Омельченка закликали піти з політики

Колишнього київського мера, а нині народного депутата від фракції НУ– НС Олександра Омельченка, закликають піти з політики.

З відповідною заявою виступив головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Віталій Черняховський у зв’язку з обранням колишнього градоначальника головою партії «Єдність» і його наміром брати участь у місцевих виборах 31 жовтня 2010 року, передає прес-служба ФПК.

«Ця нова спроба повернути партію, яка себе повністю дискредитувала за роки його правління в Києві, показує, що людина втратила будь-яку совість. Кияни в 2006 році вже висловили своє негативне ставлення до нього як до мера, який організував незаконну забудову столиці потворними висотками, розграбування комунальної власності й бюджетних коштів», – наголосив громадський діяч.

При цьому він нагадав, що О. Омельченко, вступивши з перших днів до правлячої коаліції «Стабільність і реформи», зрадив виборців «Народної Самооборони», у списках якої пройшов до Верховної Ради під час дострокових парламентських виборів 30 вересня 2007 року.

«Після того, як Юрій Луценко взяв колишнього київського мера до списку НУ–НС, Омельченко пройшов до парламенту, ставши головою Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. І, здавалося, повинен був заспокоїтися, усвідомивши, що накоїв за попередні роки. Але виявилося, що Омельченко знову захотів потрапити у місцеву владу. Не знаю, на що він розраховує. Мабуть, на коротку пам’ять киян. Але якщо вони ненавидять нинішнього мера Черновецького, то це не означає, що забули злодіяння Омельченка», – наголосив В. Черняховський.

Окрім цього він нагадав про закриття міліцією кримінальної справи за фактом ДТП за участю О. Омельченка, коли він 25 листопада 2009 року на виїзді з с. Чапаєвки під Києвом на «зебрі» на смерть збив пішохода.

«Він повірив у свою безкарність і внаслідок убив людину, який переходив дорогу. І знову виходить «сухим з води»… Виходить, Омельченко за ці роки не виніс для себе ніякого уроку. Йому потрібно покаятися перед людьми, скласти депутатський мандат і залишити крісло голови в партії "Єдність"», – заявив В. Черняховський.

Довідка ГолосUA. Олександр Омельченко (1938 року народження) з серпня 1996 року по травень 1999 року виконував обов’язки голови Київської міської державної адміністрації. З 1999 по 2006 р. був Київським міським головою. За підсумками дострокових парламентських виборів, які відбулися 30 вересня 2007 року, О. Омельченко був обраний народним депутатом від блоку «Наша Україна – Народна Самооборона». 1 серпня 2009 року партія «Єдність» на восьмому з’їзді обрала його своїм лідером.

А. Береза />  

Читайте также по теме