ГолосUA
08:33 29/01/2009

Коломойський підбирається до «Нафтогазу»

Співвласник групи «Приват» Ігор Коломойський посилює свій вплив на найбільший державний холдинг країни — «Нафтогаз України».

Як стверджує газета «Дело», найближчим часом на посаду заступника голови «Нафтогазу» буде призначений Валентин Франчук, який тиждень тому звільнився за власним бажанням з посади комерційного директора «Укрнафти». 42% акцій цієї компанії знаходяться у «Привата».  Крім того, крісло заступника голови держпідприємства «Укртранснафта» (дочірня компанія «Нафтогазу», монополіст з транспортування нафти у країні) посів Олександр Лазорко, який керував підконтрольною «Привату» «Галичиною».

За словами джерела «Дела» з оточення Прем’єр-міністра, призначення людей Коломойського стало можливим у результаті домовленостей співвласника «Привату» і Прем’єр-мінстра Юлії Тимошенко. Наразі бізнесмен зможе лобіювати свої інтереси у газовій сфері. А Прем’єр-міністр напередодні президентських виборів отримає підтримку каналу «1+1», підконтрольного І.Коломойському.  

Можливість призначення Валентина Франчука заступником голови «Нафтогазу України» підтвердив радник прем’єр-міністра з енергетичних питань Олександр Гудима. «Кадрові зміни в «Нафтогазі» можливі», — сказав він. У той же час Олександр Лазорко уже офіційно оформлений в «Укртранснафті».

 

Читайте также по теме