ГолосUA
14:10 29/09/2009

Коломойський подасть до суду на ФДМ

Переможець конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу компанія «Нортіма» в судовому порядку оскаржуватиме рішення комісії Фонду держмайна про скасування результатів аукціону.

Про це заявив експерт Олександр Рябченко в коментарі кореспонденту ГолосUA.

За його словами, загострення ситуації навколо цього підприємства триватиме.

«Ще будуть суди… Компанія-переможець може подати до суду і довести в судовому порядку свою правоту і право власності (на ОПЗ — ред.)», — зазначив він.

На думку О. Рябченка, у разі, якщо суд ухвалить рішення на користь «Нортіми», Фонд держмайна зобов’язаний буде підписати договір купівлі-продажу.

Крім того, як наголосив експерт, довести, що під час аукціону дійсно була змова покупців, Фонду держмайна буде надзвичайно складно.

«Очевидно одне — завод коштує більше, ніж 5 млрд. грн. Це не ціна. Якби не було кризи, Одеський припортовий завод коштував би 1 млрд. доларів. Реальну ціну не можна визначити. Просто навколо конкурсу була погана ситуація — судові справи і заборони завжди сприяють зниженню інтересу до подібних конкурсів», — зазначив він.

На запитання, чи існує ймовірність того, що уряд, відмінивши результати конкурсу, просто не захотів продавати підприємство І. Коломойському, який має відношення до «Нортіми», О. Рябченко відповів: «Я не думаю. Якби хотіли продати комусь конкретно, то ці люди були б присутніми під час аукціону і точно дали б більше 5 млрд. грн. У випадку, якщо вони опинилися поза участю в конкурсі, його проведення взагалі б скасували і не ускладнювали б ситуацію».

 

Читайте также по теме