ГолосUA
16:49 31/08/2009

Коломойський задешево купив «Дніпроавіа»

Співвласник групи «Приват» Ігор Коломойський викупив 95% акцій «Дніпроавіа» за $7,4 млн.

Зв оцінками експертів, така вартість авіакомпанії, на балансі якої знаходиться ще й Дніпропетровський аеропорт, є заниженою і до її ринкової вартості треба додати ще мінімум $50 млн.

Переможцем конкурсу з продажу 94,57%+1 акцій «Дніпоравіа» визнана дніпропетровська компанія «Галтера», яка з моменту оголошення конкурсу 8 липня, була єдиним претендентом на цей актив.

Високопоставлене джерело в групі «Приват» стверджує, що «Галтера» афілійована зі структурами «Приватбанку» І. Коломойського. Від детальніших коментарів в групі відмовилися.

«Дніпроавіа» — четверта за величиною авіакомпанія в Україні. З 2004 року вона проходить процедуру банкрутства.

Крім самої авіакомпанії, на балансі «Дніпроавіа» є міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ», інженерно-авіаційна база, пасажирський аеровокзал, вантажні, готельні та адміністративні комплекси.

За умовами конкурсу новий власник компанії повинен інвестувати кошти в реконструкцію аеропорту, а також погасити кредиторську заборгованість. За наявними даними, 982 тис. грн. компанія заборгувала бюджету, 1,98 млн. грн. — страховикам, 60,68 млн. грн. — кредиторам.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

 

Читайте также по теме
ГолосUA
16:17 07/02/2023

Принадлежавшие украинскому бизнесмену акции Криворожского железорудного комбината (КЖРК) сменили владельца, утверждает издание NV...