ГолосUA
16:53 10/02/2010

Комітет виборців переконаний, що третього туру виборів не буде

Комітет виборців переконаний, що третього туру виборів не буде.

Про це заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко під час інтернет-конференції для Фонду Регіональних Ініціатив ГАРТ, повідомила прес-служба КВУ.

«За українським законодавством третій тур не передбачено. У 2004 році був не третій тур, а переголосування другого. Я прихильник тієї позиції, що історія двічі не повторюється. Тому ймовірність третього туру близька до нуля», — сказав О. Черненко.

Водночас за його словами, виборча кампанія в Україні відбулася без значних спотворень. «Якщо оцінювати за 5-бальною шкалою, тест на демократію Україна здала на тверду четвірку. Сподіваюся дожити до того часу, коли нам поставлять 5 з плюсом», — висловився голова Комітету.

За його словами, більшість побоювань Комітету виборців щодо порушень справдилися, однак не в такому масштабі, як очікувалося. «Найбільше проблем убло пов’язано з підкупом виборців, демонстративних провокацій на дільницях та саботажу з боку членів виборчих комісій. Були проблеми з голосуванням на дому, але знову ж таки — вони не були масовими та системними», — вважає О. Черненко.

 

Читайте также по теме