ГолосUA
12:21 15/03/2010

Комітет з питань освіти підтримує проведення іспиту з української мови серед урядовців

Парламентський комітет з питань освіти підтримує проведення іспиту з української мови серед працівників Кабінету міністрів України.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань освіти та науки Володимир Полохало на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Я думаю, що це повинно бути, і починати треба із самого Кабінету міністрів тому, що там, як мінімум, третина міністрів не володіє сучасною українською літературною мовою, а розмовляє суржиком», — наголосив В. Полохало.

За словами депутата, в Україні діє закон про державного службовця, і в межах цього закону мають бути закріплені відповідні норми щодо перевірки знань чиновників найвищого рівня. Посадовець повідомив, що досі таку практику вже ввели багато цивілізованих країн світу. «Я думаю, що це має початися із самого пана М. Азарова», — наголосив голова комітету з питань науки та освіти.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр Володимир Семиноженко в ефірі програми «Чорне і біле» на телеканалі ТВі заявив, що українські чиновники повинні складати іспит з української мови.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме