ГолосUA
09:47 08/01/2009

Компанія «Нафтогаз України» обурена провокативними заявами російського «Газпрому»

Компанія“Нафтогаз України” обурена заявою, яку розповсюдило управління інформації “Газпрому”, в якій російський газовий монополіст вкотре намагається перекласти усю відповідальність за припинення постачання газу до країн Європи на Україну.

Про це повідомили Голос.UA в прес-службі НАК "Нафтогаз України".

Компанія вважає це черговою спробою ввести в оману європейську спільноту та дискредитувати  “Нафтогаз України”.

Компанія вкотре наголосила, що всі звинувачення російської сторони, що нібито «Украина бесцеремонно попрала международное право и не взирая на действующий транзитный контракт, сначала просто незаконно отбирала российский газ, а потом полностью перекрыла его поставки по своей территории в Европу”, суто провокативні та не мають під собою жодного підґрунтя.

На доказ своїм твердженням «Нафтогаз» нагадує, що всі дії російського “Газпрому” щодо припинення постачання газу європейським споживачам зафіксовано диспетчерськими службами компанії “Нафтогаз України”. Постачання газу для транзиту було повністю припинено о 7.44 за київським часом та не відновлено досі.

По-друге, будь-які заяви щодо незадовільного стану української газотранспортної системи є такими що завдають шкоди діловій репутації компанії “Нафтогаз України” та можуть бути оскаржені у судовому порядку.

По-третє, всі контрольні пункти, що відповідають за припинення постачання російського газу для європейських споживачів через територію України, розташовані на території Російської Федерації. Вся відповідальність за їх роботу лежить винятково на ВАТ “Газпром”.

Четверте, компанія обурена відверто зневажливими заявами заступника голови правління “Газпрому” Олександра Медведєва на адресу голови правління “Нафтогазу України” та компанії в цілому. У “Нафтогазі України” вважають неприпустимою таку практику передпереговорного процесу.

Крім того в “Нафтогазі України” зазначили, що готові проводити переговори в конструктивному руслі на взаємовигідних умовах.

 

Читайте также по теме