ГолосUA
17:34 19/05/2009

Компартія хоче заслухати звіт міністра палива та енергетики щодо закупівлі вугільної продукції до держрезерву

У Верховній Раді зареєстрований проект Постанови “Про звіт Міністра палива та енергетики України Продана Ю.В. щодо стану закупівлі вугільної продукції до державного резерву”.

Автором законопроекту виступив народний депутат України, перший секретар Донецького обкому Комуністичної партії України Микола Кравченко, повідомила прес-служба КПУ.

Проектом Постанови (№4494) пропонується заслухати звіт міністра 22 травня 2009 року.

Виступаючи у вівторок з парламентської трибуни, Микола Кравченко повідомив, що на шахті ім. Чапаєва у місті Шахтарську 16 шахтарів вже тиждень не піднімаються на поверхню, вимагаючи виплати зарплати, один з них вчора оголосив голодування.

За словами Миколи Кравченка, сьогодні лише у Донецькій області на складах накопичилося більше двох мільйонів тонн вугілля, які не були викуплені урядом і держпідприємством “Вугілля України”.

“Це неоплачена праця шахтарів, це заборгованість по заробітній платі. Цю проблему необхідно вирішувати”, — підкреслив депутат.

Нагадаємо, 18 травня Микола Кравченко зареєстрував у парламенті проект Постанови “Про звіт міністра вугільної промисловості України Полтавця В.І. щодо стану закупівлі вугільної продукції до державного резерву (22 травня 2009 року)”.

 

Читайте также по теме