ГолосUA
17:10 13/05/2009

Компартія не допустить проведення в Києві з’їзду соціал-націоналістів

Комуністична партія України зробить все можливе аби не допустити проведення 16 травня в Києві першого з’їзду Соціал-націоналістичної асамблеї та факельної ходи її учасників. />  

Про це йдеться в заяві Президії ЦК Компартії України, переданій в ГолосUA.
 

“Той факт, що проведення такого з’їзду стало можливим у місті, де знаходиться Бабин Яр — найбільша братська могила в історії, в якій лежать жертви нацистських катів та їх оунівських прислужників, викликає гнів та обурення”, — йдеться у заяві.
 

КПУ також наголосила на тому, що нинішня влада не робить нічого, щоб запобігти зборам “коричневих”.“Помаранчево-коричневий союз, наявність якого не бачить сьогодні хіба що сліпий, є цілком закономірним. Ті політичні сили, які входять до нього, сповідують одну ідеологію — український націоналізм, творці якого ніколи не приховували його прямого зв’язку з фашизмом. У них загальна мета — встановлення тоталітарної олігархічної диктатури. Вони отримують гроші та накази від одних заатлантичних господарів”, — йдеться у заяві.
 

Комуністи закликали всіх небайдужих приєднатися до КПУ 16 травня та "дати гітлеровським послідовникам гідну відсіч".

Довідка ГолосUA. На 16 травня у Києві призначене проведення першого всеукраїнського з’їзду Соціал-націоналістичної асамблеї (СНА). Заявлена участь близько пів тисячі осіб, зокрема представників націоналістичних та ультраправих організацій та рухів з України, а також Греції, Росії, Білорусі, Польщі та Сербії. Організатори заявили про проведення в рамках з’їзду ідеологічної конференції та факельної ходи.

 

Читайте также по теме