ГолосUA
07:17 02/09/2009

Кому дістануться 26 тис. га Лозинського?

Кіровоградська обласна адміністрація рекомендує передати Голованівській та Ульянівській районним організаціям Української спілки мисливців і рибалок лісові угіддя площею 26 тис. га., власником яких є колишній народний депутат від фракції Блоку Юлії Тимошенко Віктор Лозинський.

Відповідну пропозицію посадовці з обласної адміністрації направили до місцевої облради на голосування.

Як зазначив анонімно один з депутатів Кіровоградської облради, документ містить одне застереження: передавати мисливські угіддя можна тільки у тому випадку, якщо суд визнав незаконним минулорічне рішення місцевих депутатів щодо передачі цих земель приватній фірмі «Мисливське господарство «Голованівське», підконтрольне В. Лозинському.

Нагадаємо, компанія, яку пов’язують з ім’ям скандального депутата, отримала 26 тис. га у своє використання у березні 2008 року. У червні того ж року прокуратура опротестувала рішення облради і звернулася до суду. Заступник прокурора області Леонід Лахтюк пояснив дії правоохоронних органів тим, що під час перевірки відповідного подання Кіровоградської облдержадміністрації на сесію облради, а також документів, підготованих Кіровоградським обласним управлінням лісового і мисливського господарства, були виявлені порушення законодавства: зокрема, відсутні дозвільні документи на використання земель від більшості колишніх власників, рішення про виділення земельних угідь має прийматися на сесіях районних та сільських рад, але голови цих рад приймали їх самостійно.  

За словами Л. Лактюка, перше судове засідання відбудеться 15 вересня у Господарському суді Києва. Відповідачем у суді буде Кіровоградська обласна рада, яка 24 липня більшістю голосів відхилила протест прокуратури на виділення приватній компанії державних угідь. Своїм рішенням облрада наголосила, що рішення 2008 року про виділення землі — законне.  

Як повідомляв ГолосUA, 16 червня 2009 року у Голованівському районі Кіровоградської області за участю В. Лозинського, районного прокурора Є. Горбенка і начальника районного відділу міліції М. Ковальського загинув місцевий житель В. Олійник. На даний момент екс-депутат В. Лозинський переховується.  

За матеріалами газети ”Дело” /> .

 

Читайте также по теме