ГолосUA
18:08 16/02/2010

Комунальне підприємство «Поділ-Житло» заборгувало «Київенерго» майже 97 мільйонів гривень

Комунальне підприємство «Поділ-Житло» Подільського району Києва заборгувало за використану теплову та електричну енергію компанії «Київенерго» 96 млн. 896 тис. гривень.

Про це повідомила прес-служба компанії «Київенерго».

Судові інстанції столиці виносили рішення щодо заборгованості боржника з листопада 2003 року по теперішній час. «При цьому борг комунального підприємства невпинно із кожним роком лише зростає. Наразі на примусовому виконанні судових рішень щодо стягнення боргу з КП “Поділ-Житло” на користь АК “Київенерго” перебуває 152 виконавчих документи у трьох різних службах Міністерства юстиції України», — сказано у повідомленні.

«Поділ-Житло» коштів на рахунках не має. При цьому мешканці Подільського району до сьогодні справно сплачують за отримані послуги. Кому надходять кошти — не відомо. Арештований судовими виконавцями автотранспорт використовується навіть не боржником, а підприємством «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду Подільського району», якому транспорт було передано боржником в оренду. Тобто транспорт експлуатується, не зважаючи на заборону.

«Більше того, з боку посадових осіб КП «Поділ-Житло» та КП «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду Подільського району» чиниться опір щодо реалізації цього майна через прилюдні торги. Не зважаючи на опір з боку керівництва комунального підприємства «Поділ-Житло», АК «Київенерго» має намір стягнути всю суму заборгованості підприємства на законних підставах», — сказано у повідомленні.

«Комунальне підприємство «Поділ-Житло» не просто відмовляється виконувати рішення судів, силою чинить опір, але й відкриває нові рахунки, намагаючись незаконно здійснювати свою діяльність. За такі дії вже передбачена кримінальна відповідальність. Тому Київенерго має намір звернутися до правоохоронних органів, які нададуть відповідну правову оцінку діям керівництва «Поділ-Житло», — заявила заступник директора СВП «Енергозбут Київенерго» з правових питань Ірина Пархоменко.

Нагадаємо, наразі борг споживачів теплової енергії АК «Київенерго» складає 1 млрд. 333 млн. грн., з них 995 млн. грн. – борг столичних підприємств житлово-комунального господарства. Борг споживачів електричної енергії перед Київенерго — 849 млн. грн., з яких 624 млн. грн. винне ЖКГ Києва.

 

Читайте также по теме