ГолосUA
08:46 19/10/2008

Комуністи припускають створення блоку з ПР та Блоком Литвина

Лідер Компартії України Петро Симоненко впевнений, що у Верховній Раді VII скликання може бути створена лівоцентристська коаліція у складі КПУ, ПР і Блоку Литвина. Як повідомили у прес-службі КПУ, про це Петро Симоненко заявив сьогодні, виступаючи на позачерговому XLIII з”їзді КПУ.

“Головне завдання такої коаліції – не допустити олігархічної диктатури і нової хвилі націоналізму”, — наголосив лідер українських комуністів.

Петро Симоненко підкреслив, що створення такої коаліції може бути складним компромісом. За його словами, КПУ наполягатиме на реалізації трьох основних тезисів. Зокрема, це продовження політичної реформи і створення парламентської республіки. За словами лідера КПУ, необхідно розширити повноваження місцевої влади і надати можливість місцевим владам формувати виконавчі органи.

Також Петро Симоненко нагадав, що Компартія України виступає за скасування посади президента. Другим тезисом є нейтралітет у зовнішній політиці, третім – націоналізація стратегічних підприємств. /> Також лідер КПУ наполягає на проведення референдумів з приводу вступу до НАТО і статусу російської мови одразу після парламентських виборів, незалежно від позиції президента з даних питань.

Петро Симоненко зазначив, що комуністи виступають за об’єднання лівих сил. “Комуністи послідовно виступають за якомога ширше об’єднання лівих сил … але об’єднуватись ми повинні не тільки у партійних списках, але й у щоденній роботі”, — заявив Петро Симоненко.

 

Читайте также по теме