ГолосUA
17:39 23/06/2009

Комуністи проголосували за зміни до бюджетного кодексу заради місцевих громад

Фракція Комуністичної партії України проголосувала за зміни до бюджетного кодексу, щоб надати можливість територіальним громадам активізуватись.

Про це в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA повідомив лідер КПУ Петро Симоненко.

“Сьогодні ми проголосували за те, щоб змінити ганебну практику знищення державних можливостей і надати можливість активізувати діяльність територіальних громад. Сьогодні приймалися зміни до бюджетного кодексу, за сам бюджетний кодекс Фракція КПУ не голосувала у попередні роки,” — сказав політик.

Петро Симоненко наголосив , що на погоджувальній раді Партія регіонів, яка сьогодні висловлювала незадоволення і блокувала трибуну, погодилась з усіма поправками. Крім того, що вони не погоджувалися, що буде 12 тисяч розпорядників бюджету, тобто сільські ради будуть мати свій бюджет .

“Фракція КПУ, не спираючись ні на чию думку, займали свою, особисту позицію. По-перше, за всі роки незалежності державний бюджет з кожним роком ставав все гірше та гірше, яка б група олігархів не знаходилась при владі . Чи це Ющенко, чи регіонали. По-друге, сьогодні вертикаль, яка розпоряджається фінансовими потоками, формується Президентом та його указами. Маю на увазі голів держадміністрацій — обласних і районних. По-третє, сьогодні ні на обласному, ні на державному рівні немає програм, які б враховували інтереси наших громадян – дороги не будуються, лікарні не відкриваються, бібліотеки закриваються, житло не будується. В тій ситуації ми вважали за необхідне відлучити від розпорядження державними бюджетними коштами олігархів, які причетні та до цього ласі. Тому ми і запропонували активізувати участь територіальних громад в розподілі тих грошей, які має у своїй скарбниці держава. І якщо за певними принципами будуть фінансуватися напряму сільські ради, то вже вони на місці будуть звітуватися перед своїми громадянами”, — пояснив депутат. /> .
На думку лідера КПУ за загальними гаслами , а також популістськими деклараціями ховається проблема, коли за всі роки незалежності жоден з державних бюджетів не розроблявся на основі бюджетного кодексу.
О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме