ГолосUA
07:18 08/09/2010

Комуністи відкидають можливість співпраці з представниками БЮТ- Голуб

Представники фракції КПУ відкидають можливість співпраці з представниками Блоку Юлії Тимошенко, навіть зважаючи на збіг вимог щодо скасування підвищення пенсійного віку для жінок і введення мораторію на підвищення комунальних тарифів .

Про це повідомив у прямому ефірі Національного радіо народний депутат України, член фракції Компартії Олександр Голуб, передав кореспондент ГолосUA.

«Ніякі вони (БЮТ – ред.)не однодумці. Вони грають у політичні ігри , а Компартія принципово від них відрізняється. Бо незалежно чи при владі, чи в опозиції ми відстоюємо одну і ту ж позицію. Наприклад, принципова позиція Компартії полягає у тому, щоб не допускати підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, на продукти , ліки і т.д. При чому ми відстоювали ці позиції, і тоді коли були в опозиції, а Ю. Тимошенко була прем’єр-міністром. Чому тоді представники БЮТ і «Нашої України» нас не підтримали, і не проголосували за ці пропозиції ?», — зазначив О. Голуб.

За його словами, нині, перебування Компартії у правлячій коаліції не завадило лідеру КПУ П. Симоненку внести на розгляд парламенту законопроект щодо мораторію на підвищення цін на тарифи і продукти .

«Чому тоді представники БЮТ не підписались під нашим законопроектом? Чому у липні- серпні ,коли Компартія проводила масові акції протесту з вимогами до Президента і Уряду не підвищувати ціни, відмовитись від вимог МВФ, представники БЮТ не вийшли до обласних адміністрацій і не взяли участі у зборі підписів на підтримку цих вимог. Тому що тоді їм це не було потрібно. Сьогодні ж на носі місцеві вибори і їм потрібно засвітитись, скажімо у ЗМІ», — сказав О. Голуб.

Л. Лісовська

 

Читайте также по теме