ГолосUA
10:28 13/01/2009

Комуністи вимагають імпічмент та кримінальну справу для Ющенка

“Газовий вертеп”, який влаштувала людям “помаранчева” влада та “газові барони” на чолі з головним “продюсером” цього дійства – президентом Ющенком, не можна кваліфікувати інакше як державний злочин, як злочин перед Україною та її народом. В цьому немає жодних сумнівів”, — заявив сьогодні лідер КПУ Петро Симоненко, виступаючи з парламентської трибуни.

“Саме зовнішня політика “помаранчевих” націоналістів призвела до чергового загострення відносин з Росією, які загрожують Україні соціально-економічною катастрофою”, — підкреслив лідер комуністів.

“Немає жодних сумнівів і в тому, що одним з головних внутрішніх чинників нинішньої газової кризи стали саме фінансові інтереси “родини” Ющенків, яка разом зі своїми подільниками з клану Могилевичів-Фірташів через сумнозвісні компанії  “РосУкрЕнерго” та “Петрогаз” (який, до речі, фахівці тісно пов’язують з рідним братом президента), ось уже кілька років підминають під себе газовий ринок України”, — додав Петро Симоненко.

За його словами, “Верховна Рада повинна розглянути питання про кримінальну відповідальність Ющенка та його бізнес-сім’ї за спекулятивні махінації на газовому ринку та зловживання посадою президента з метою отримання надприбутків”.

“Про що йдеться. Як відомо, у 2008 році Україна через “РосУкрЕнерго” отримувала російський газ по ціні в 179 доларів за тисячу кубів, а продавала його своїм підприємствам по 320 доларів. Куди поділися і у чиїх кишенях осіли мільярди газодоларів? Цим повинна зайнятися не тільки Генеральна прокуратура, а також і парламентська слідча комісія”, — переконаний лідер КПУ.

“І ще, сьогодні лунають істеричні заяви про нібито наміри Росії захопити газотранспортну систему України. Так вона вже захоплена! Захоплена Фірташем. Контрольні пакети українських газорозподільних підприємств України належать “РосУкрЕнерго”, яка контролює 75% ринку газу, що продається в Україні, а це майже 50 млрд. кубів на рік.

З огляду на режим повного сприяння з боку Ющенка для “РосУкрЕнерго” і його співвласника пана Фірташа, можна тільки здогадуватися, які “відкати” надходили на рахунки президентської “родини” і які масштаби цієї корупції!”, — наголосив Петро Симоненко. — Цей “сімейний” підряд Ющенка-Фірташа треба, нарешті зупинити, і дати йому правову оцінку”.

“Ми пропонуємо терміново прийняти закон “Про націоналізацію облгазів”. Контроль над розподілом газу і його продажем кінцевим споживачам в Україні має бути цілком у руках держави. В іншому випадку бізнес-родина Ющенка через “РосУкрЕнерго” і далі буде тримати за горло народ України, затягуючи на ньому газовий зашморг”, — заявив Петро Симоненко

Читайте также по теме