ГолосUA
07:49 04/10/2009

Комуністи вимагають розпустити Львівську облраду «за захист нацистських злочинців»

Компартія України вимагатиме розпуску Львівської облради, «яка ганьбить Україну, приймаючи рішення на захист нацистських злочинців».

Про це заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко.

Як наголосив Симоненко, намагання захистити гітлерівського ката Івана Дем’янюка якого позбавили навіть американського громадянства, проти якого прокуратурою Мюнхену висунуті звинувачення у вбивстві 20 тисяч полонених та євреїв у концтаборі Собібор, що знаходився на території Польщі, — це ганьба і злочин. «А Львівську облраду і інші, якщо вони будуть приймати аналогічні рішення, треба не те що розпускати, треба розганяти», — вважає Симоненко.

Лідер КПУ переконаний, що розгляд у Верховній Раді постанови про розпуск Львівської облради дасть відповідь на питання: “хто є хто в Україні, і яка партія чиї інтереси захищає”.

“Можу напевно сказати, що ті партії і ті народні депутати, які не підтримають нас і не проголосують за розпуск Львівської облради, — фактично розділять з Ющенком відповідальність за просування нацистської ідеології та фашизацію України і Європи”, — заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

Нагадаємо, Львівська обласна рада 22 вересня звернулася до Президента України Віктора Ющенка з проханням вжити невідкладних заходів правового захисту, зокрема шляхом врегулювання дипломатичними каналами, зі звільнення американця українського походження І.Дем’янюка з німецької в’язниці. Рішення підтримали 77 депутатів Львівської облради.

За матеріалами: прес-служба КПУ

 

Читайте также по теме