ГолосUA
15:47 02/12/2008

Комуністи зареєстрували законопроект, яким забороняється підвищення цін на ліки

2 грудня 2008 року у Верховній Раді України був зареєстрований проект Закону “Про мораторій на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби і вироби медичного призначення”, авторами якого виступили народні депутати України Петро Симоненко і Валентин Матвєєв.

Метою запропонованого законопроекту (реєстраційний №3426) є встановлення мораторію на підвищення цін на всі види лікарських препаратів і медичних послуг на період фінансової кризи. Цей законопроект спрямований на посилення соціального захисту найбільш незахищених всерств населення. Про це повідомили кореспонденту Голос.UA в прес-службі КПУ.

Проект закону ставить за мету поліпшення послуг охорони здоров’я за рахунок припинення цинічного пограбування більшості населення через непомірно високі націнки на лікарські препарати від виробника до споживача. Закон, розроблений комуністами, передбачає обмеження необґрунтованих, а, отже, злочинних дій учасників ринку ліків.

Автори законопроекту переконані, що прийняття вказаного законопроекту дозволить понизити соціальну напругу в суспільстві, поліпшити медичне обслуговування, захистити найуразливішу частину населення, конституційне право громадян України на медичну допомогу з боку держави.

Читайте также по теме