Ольга Черненко
15:20 30/01/2011

Конфлікт між Герман та Табачником назрів давно — політолог

Конфлікт між заступником глави Адміністрації Президента Ганною Герман та міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником назрів уже давно, бо Герман не могла ментально підтримувати міністра в його політиці.

Таку думку висловив політолог Олексій Гарань в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Герман розуміє, що в силу свого походження, біографії вона не може ментально захищати і підтримувати Табачника”, — наголосив він.

За словами політолога, частина Партії регіонів із самого початку не підтримувала політику Д.Табачника.

“Ми прекрасно пам'ятаємо, як Колесніков назвав його клоуном. Потім це стихло. Видно не хотіли роздувати скандал. Але своєю політикою Табачник, фактично, навіть підставляє Президента. Бо його позиція з деяких питань надто поляризує суспільство, — наголосив він. — Можна було знайти помірковану фігуру в “Регіонах”, не таку одіозну людину. Але очевидно, що є певне лобі, яке просуває Табачника. А позиція Герман більш обачна. Тому вона намагається впливати якось на Президента, щоб він займав більш обачну позицію”.

Нагадаємо, заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман заявила, що президент не підтримує запропоновану міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником реформу системи освіти і додала, що готова пожертвувати своєю посадою заради того, щоб міністром освіти був не Д.Табачник, а хтось інший.

Натомість Д.Табачник натякнув, що Ганні Герман слід піти у відставку. "Є дуже простий світовий досвід: якщо чиновник не згоден з кадровою політикою президента чи прем'єр-міністра, у нього для того, щоб тримати обличчя є дуже простий вихід — подати у відставку", — прокоментував цей вислів Д.Табачник

Читайте также по теме