ГолосUA
06:44 26/01/2010

Конфлікт на поліграфічному комбінаті стався через лобістів консорціуму «ЄДАПС” — Власенко

Конфлікт на поліграфічному кандидаті «Україна» відбувся через лобістів поліграфічного консорціуму «ЄДАПС”.

Про це народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко та адвокат Сергій Власенко заявив в ефірі «5 каналу».

За його словами, скандал розгорівся через те, що співвласники консорціуму з числа депутатів-регіоналів намагалися протестувати проти призначення нового голови поліграфічного комбінату.

«Зі сторони Кабінету міністрів немає жодної політичної складової у цій ситуацій. Уряд лише намагався захистити державні інтереси та сприяти підписанню прямої угоди між МВС та поліграфічним комбінатом «Україна», зокрема, для друкування бланків закордонних паспортів. Коли діюче керівництво підприємства відмовилось підписувати таку угоди та намагалось лобіювати інтереси «ЄДАПС”, Кабмін відразу відреагував, призначивши нового керівника», — пояснив політик.

При цьому він наголосив, що дата зміни керівництва не має жодного стосунку до президентських виборів. «Питання зміни керівництва поліграфічного комбінату «Україна» не пов’язане з виборами, питання зміни керівництва пов’язане з запланованим переукладанням угоди», — наголосив юрист.

При цьому він відкинув звинувачення на адресу БЮТ щодо спроби захопити вплив на «Україну» задля незаконного друку додаткових виборчих бюлетенів. «Такі заяви робить той, хто знає як це робити і той, хто це вже робив», — наголосив С. Власенко.

Нагадаємо, що вночі 25 січня відбулася кривава сутичка на державному підприємстві поліграфічний комбінат «Україна». За словами, депутатів ПР спробу рейдерського захоплення комбінату здійснили представники уряду з метою встановити там свій контроль задля незаконного друкування додаткових бюлетенів. БЮТіці ж заявили, що п’ятеро депутатів з ПР, які мають стосунок до поліграфічного консорціуму «EDAPS”, намагались не допустити, аби призначений Кабміном новий керівник комбінату приступив до своєї роботи.

Нагадаємо, що на початку цього року «ЄДАПС» припинив свою роботу через відсутність фінансування. Винуватців свого стану керівники консорціуму назвали першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова й заступника міністра Кабінету Міністрів Сергія Чоботаря.

А. Береза

 

Читайте также по теме