ГолосUA
15:31 14/12/2009

Конфлікту між Онопенком та Слісаренком ніколи не було – Асоціація суддів України

Судді вважають, що перевірка адміністративних судів була суто технічною і не була наслідком якогось конфлікту між головою Верховного Суду України Василем Онопенком та головою Вищого адміністративного суду Олександром Пасенюком.

У цьому запевнив президент Асоціації суддів України Олег Присяжнюк на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Я не хочу називати це конфліктом – це технічна справа судової системи. Хтось не справляється з роботою – треба вжити заходів, щоб не було зривів у найважливіший момент, під час виборів. Це не конфлікт», — наголосив О. Присяжнюк.

За його словами перевірка діяльності адміністративних судів була виключно технічним питанням і не мала під собою особистого конфлікту в судовій гілці влади. О. Присяжнюк зазначив, що потреба в перевірці вже давно «назрівала», а інцидент з суддею-хабарником Романом Зваричем лише дав для цього підстави.

«Це не конфлікт у судовій системі – це, навпаки, підкреслює її демократичність, це був відкритий процес», — сказав він.

Нагадаємо, перевірка всіх адміністративних судів розпочалась за ініціативи Голови Верховного Суду України В.Онопенка на початку цього року. Її кінцеві результати будуть оприлюднені до січня 2010 року.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме