ГолосUA
17:46 21/11/2008

Коновалюк каже, що Президент тисне на СБУ

Народний депутат від Партії регіонів, голова Тимчасової слідчої комісії ВРУ у питаннях з’ясування обставин постачання до Грузії української військової техніки Валерій Коновалюк критично висловився стосовно вимоги Президента Віктора Ющенка до Служби безпеки України надати чітку оцінку заявам відносно військово-стратегічної співпраці України і Грузії.

На думку депутата, на сьогоднішньому засідання РНБО Президент Ющенко мав на меті максимально дистанціюватися від збройового скандалу, що розгорається, і розпорядитися щодо заходів, які, як він сподівається, дозволять йому уникнути відповідальності за свою причетність до постачань українських озброєнь до Грузії, під час яких були задіяні корупційні схеми.

«Регіонал» підкреслив, що «сьогоднішню заяву Президента Тимчасова слідча комісія розцінює як спробу чинити тиск на СБУ, а ще — як активну дезинформацію громадської думки в Україні».

«Комісія вже неодноразово виступала з чіткими фактами, що стосуються порушень українського законодавства у сфері постачань озброєнь, що здійснювалися на корупційній основі. Ми також заявляли про те, що ці постачання здійснювалися в збиток обороноздатності української армії, в збиток інтересам національної безпеки», — наголосив він.

Валерій Коновалюк заявив, що «зараз перевірка фінансово-господарської діяльності підприємств і організацій, що мали відношення до постачань української зброї до Грузії йде до завершення».

«На сьогоднішній день ми маємо в своєму розпорядженні абсолютно достовірну, документально підтверджену інформацію про значні фінансові порушення, що завдали колосального збитку бюджету України.І на ці питання, ми переконані, Віктору Ющенку рано чи пізно, але доведеться давати відверті відповіді».

«Враховуючи всю серйозність розкритих нами фактів, ми вимагаємо порушити по ним кримінальні справи. Причому розслідувати її так, як того вимагають Конституція України і її закони», — завершив депутат.

 

Читайте также по теме