ГолосUA
11:15 18/11/2008

Коновалюк назвав СБУ «інструментом політичного переслідування»

Сьогодні Голова тимчасової слідчої комісії ВР України з питань з’ясування обставин поставок до Грузії української військової техніки Валерій Коновалюк заявив, що СБУ перетворилась на інструмент політичного переслідування, що діє за вказівками Секретаріату Президента Віктора Ющенка.

Про це він заявив на брифінгу у ВР.

«У присутності іноземних послів та іноземних ЗМІ був зірваний звіт про виїзне засідання парламентської слідчої комісії до Південної Осетії і були спроби перешкодити об’єктивній інформації про події на Північному Кавказі». — сказав В.Коновалюк.

«Комісія неодноразово зверталась до виконуючого обов’язки голови СБУ Валентина Наливайченка із запрошенням відвідати засідання та надати необхідну для розслідування інформацію. Однак, за період роботи, комісія не отримала жодної відповіді на запити», — заявив він.

«Озвучені комісією факти, що спричинили великий суспільний резонанс, залишаються без відповідного реагування з боку СБУ у вигляді порушення кримінальних справ та, навіть, не коментується, по суті, надання правової оцінки діям посадових осіб, які нанесли матеріальну шкоду державі і значний збиток національній безпеці. Ці дії призводять до того, що СБУ перетворилась на інструмент політичного переслідування, що виконує вказівки Секретаріату Президента Ющенка», — зазначив В.Коновалюк.

Він підкреслив, що позиція Партії Регіонів та інших фракцій залишається незмінною.

«Ми вимагаємо негайного звіту Наливайченка у ВР України і особистої його відповідальності за грубі порушення Конституції та Законів України». — сказав він.

«Розслідування, що проводила СБУ стосовно обставин постачання товарів військового призначення до Грузії, є політично замовленим. Його мета — прикрити злочинні дії корупції конкретних осіб з найближчого оточення Ющенка», — впевнений депутат.

 

Читайте также по теме