ГолосUA
10:51 20/10/2008

Коновалюк назвав заяви Генпрокуратури «банальною дрібною провокацією» і сказав, що прийде до них завтра

Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань з’ясування обставин поставки до Грузії української військової техніки, народний депутат Валерій Коновалюк стверджує, що його в Генеральну прокуратуру не запрошували.

За його словами, у нього із Генеральним прокурором Олександром Медведьком відбулася дружня розмова, і було вирішено зустрітися в середу, однак,- додав Коновалюк, вже за дві години після цієї зустрічі побачив у кількох ЗМІ, нібито він відмовляється прийти у прокуратуру.

Валерій Коновалюк вважає цю ситуацію провокацією Серкретаріату Президента у відповідь на його останній ефір на одному з українських телеканалів.

«Нам потрібні не провокації, а конкретні відповіді. Ми маємо факти — нехай їх опротестовують», — сказав народний депутат. Він також підкреслив, що кримінальної справи на нього не заведено.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура звинуватила Валерія Коновалюка у тому, що він не сприяє перевірці оприлюднених ним даних про нібито причетність Президента україни до контрабанди зброї. />  

«З метою з’ясування усіх обставин та надання матеріалів, які за заявами голови комісії знаходяться в його розпорядженні, він двічі запрошувався до Генеральної прокуратури. Однак, посилаючись на зайнятість в роботі, В.Коновалюк не з’являється, що призводить до гальмування перевірки», — йдеться у повідомленні.
 

Водночас, чиновники Генпрокуратури вважають звинувачення на адресу Президента абсолютно безпідставними і такими, що не відповідають дійсності. Цим заявам Генеральна прокуратура також обіцяє дати правову оцінку.

 

Читайте также по теме