ГолосUA
13:49 08/12/2008

Коновалюк судитиметься з СБУ та Єхануровим

Народний депутат Валерій Коновалюк судитиметься із міністром оборони України Юрієм Єхануровим та СБУ у зв’язку з позбавленням його військових звань офіцера запасу.

Як передав кореспондент ГолосUA, про це він сьогодні заявив на прес-конференції у Києві, говорячи про наказ міністра оборони, яким його позбавлено військових звань капітана запасу, майора запасу і підполковника запасу.

«Це такий низовинний вчинок з боку Єханурова, який намагався проявити своєрідну єфрейторську старанність перед Верховним головнокомандувачем. Рішення про позбавлення військових звань показало дійсне обличчя цієї влади: на скільки вона дріб’язкова і мстива», — заявив Коновалюк.

Під час прес-конференції Валерій Коновалюк показав свій військовий квиток офіцера запасу, де зазначено, що він отримав звання старший лейтенант у 1991 році, ще у Радянській армії. Народний депутат також підкреслив, що подальші звання присвоювалися йому автоматично по лінії військкоматів.

“За свою офіцерську честь я, повірте, зможу постояти, тому безумовно я подам позов до суду на Єханурова, а також і на СБУ, для того, щоб показати всю незаконні діяльність сьогоднішньої влади. А на лист Наливайченка, яким він хотів завуалювати результати роботи комісії, я відповім завтра на брифінгу у Верховній Раді”, — зазначив народний депутат.

Нагадємо, що міністр оборони України Юрій Єхануров своїм наказом від 4 грудня 2008 року позбавив народного депутата Валерія Коновалюка офіцерського звання «підполковник запасу».

 

Читайте также по теме