ГолосUA
12:35 04/10/2010

Конституційна «контрреформа» була потрібна Януковичу, щоб убезпечити себе від парламенту – експерт

Повернення до Конституції України 1996 року було потрібно Президенту для убезпечення себе від можливих змін позицій парламенту.

Таку думку висловив директор Інституту проблем управління ім. Горшеніна Володимир Фесенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Януковичу потрібно було на перспективу стати незалежним від Верховної Ради. Хтозна, можливо завтра-післязавтра унаслідок складної соціально-економічної ситуації, або кон’юктурних зміни у парламенті все піде не так, як йому потрібно – тому навіщо залежати від коаліції», — сказав експерт.

За його словами, відповідне рішення Конституційного Суду позбавило Януковича залежності від Верховної Ради.

Експерт також відзначив, що після парламентських виборів склад ВР міг би істотно змінитись, що послабило би роль В. Януковича в Україні.

Тому, як констатував В. Фесенко, Президент використав можливість і застрахував себе від можливих ризиків, чого не зробив у свій час Президент Віктор Ющенко.

Експерт також додав, що вищезгадана конституційна реформа не стала фактичною реформою, а лише легалізувала ті повноваження, які має В. Янукович на посаді Президента зараз.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме