ГолосUA
14:24 01/12/2009

Контррозвідка Чорноморського флоту Росії тимчасово призупинила свою діяльність у Криму

Контррозвідка Чорноморського флоту Росії тимчасово призупиняє свою діяльність у Криму та переводиться до Новосибірську.

Як повідомило джерело у російських силових структурах, особливий відділ ЧФ пробуде там, принаймні, до того моменту, поки в Україні не відбудуться вибори.

"Ми сподіваємось, що після парламентських виборів в Україні ситуація зміниться, і російський Чорноморський флот зможе нормально функціонувати в Криму”, — сказало джерело.

За його словами, “командування особливого відділу вже залишило Севастополь, оперуповноважені закривають документацію”.

Раніше Україна надала командуванню ЧФ список з 19 співробітників ФСБ РФ, котрі повинні залишити Севастополь до 28 грудня.

При цьому джерело нагадало, що російські контррозвідники знаходились в Криму легально, з дозволу української сторони, яка висловлювала надію на те, що офіцери ФСБ та СБУ будуть спільно протистояти загрозам тероризму та екстремізму в Севастополі.

Але після грузино-осетинського конфлікту в серпні 2008 року ставлення до російським контррозвідникам зіпсувалось.

Він також зауважив, що останнім часом українська влада повернула широкомасштабну інформаційну війну проти флотських контррозвідників. “Будь-який проросійський мітинг, будь-яка проросійська акція кримчан висвітлювалась як робота ФСБ, розбита вітрина з українською символікою подавалась обивателю як диверсія, підготована російськими спецслужбами, що знаходяться у Севастополі”, — сказав співрозмовник.

За матеріалами “РИА Новости”.

 

Читайте также по теме