Концепцію реформування АПК презентуватимуть у березні — МінАПК

Концепцію реформування агропромислового комплексу розраховану до 2015 року буде представлено на засіданні Комітету економічних реформ при Президентові у березні цього року. 

Таку інформацію оприлюднив сьогодні перший заступник Міністр аграрної політики та продовольства, Микола Безуглий, під час виступу в Харкові на нараді з питань реформування АПК.

/> За словами посадовця, нині головна проблема галузі – системне недофінансування, яке обчислюється сумою приблизно у 100 млрд. грн. Сільгосптоваровиробникам України не вистачає коштів на оновлення технічного парку, запровадження сучасних технологій землеробства тощо.

Ключовими етапами реформування, за словами Миколи Безуглого, мають стати запровадження ринку землі, створення Державного земельного фонду, Державного аграрного банку та організація Фонду Розвитку Українського села. У міністерстві пропонують вже цього року запровадити обов’язкове одновідсоткове відрахування в цей Фонд. З цих коштів і наповнюватиметься Аграрний банк.

В результаті запропонованих реформ вже у 2015 році можна буде у два рази збільшити обсяги валового виробництва продукції АПК”, — заявив посадовець.

Читайте также по теме