ГолосUA
07:48 14/09/2009

Концертний тур Ю. Тимошенко обійдеться приблизно $50 млн. — продюсери

Напередодні виборів містами України пройде хвиля концертів українських поп-зірок у підтримку кандидатів у президенти. Найбільш потужний тур вже організувала прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Проект «З УкраїноЮ в серці» стартував на вихідних у Києві. Разом з Ю. Тимошенко містами України найближчими місяцями їздитимуть Потап та Настя Каменських, Олександр Пономарьов, Тіна Кароль, Ані Лорак, Наталка Могилевська, Руслана, Ірина Білик, «ТНМК», «Друга Ріка», «Мед Хедс XL».

Офіційно тур організував благодійний Таврійський фонд народного депутата від БЮТ Миколи Баграєва (він також власник телеканалу М1, а також організатор фестивалю «Таврійські ігри»). Його представники кажуть, що платять учасникам лише за житло, їжу, проїзд та всілякі дрібниці. А про гонорари не йдеться. Неохоче про заробітки говорять і самі зірки. Зокрема, О. Пономарьов, Руслана, І. Білик та Н. Могилевська сказали, що гроші — не головне.

Водночас, одразу декілька столичних продюсерських агентств зійшлись на одній сумі витрат на концертний тур Ю. Тимошенко — $50 млн.. «Це і гонорари артистам, і переїзд, і інші витрати. Ніхто з найняти поп-зірок безкоштовно не працює. Якщо виходити з того, що артисти дадуть 40-50 концертів, то вони обійдуться в середньому $1 млн. на людину. Тіна Кароль та Н. Могилевська — $800 тис. — 1 млн., Руслана та О. Пономарьов — $1 млн.. Потап та Настя Каменських на контракті з М1 М. Баграєва, він їх також навряд образить, близько $1 млн. вони отримають», — сказав один з продюсерів.

Водночас, народний депутат від БЮТ та один з організаторів туру Віктор Павленко наполягає: «Жодні гонорари ми нікому не платимо. А інші витрати на організацію концертів можна прирівняти до тих, які регіонали витратили на нещодавне святкування Дня міста в Луганську».

За даними видання, у всіх учасників туру «за Юлю» в контракті написано — в агітації за інших кандидатів вони брати участь не мають права.

Партія Регіонів також формує пул артистів. За інформацією джерела видання, за В. Януковича виступатимуть Таїсія Повалій, Світлана Лобода, Альона Вінницька, хоча великих концертних турів не буде. /> «Взагалі у нас була дискусія — чи потрібні передвиборні концерти, — сказало джерело видання. — Була думка, що їх ефективність близька до нуля — ходить на концерти в основному молодь, яку на вибори ярмом не затягнеш. Проте у підсумку вирішили по-мінімуму виступити».

Те, що за Ю. Тимошенко нібито буде агітувати Софія Ротару спростував син народної артистки Руслан Євдокименко-Ротару: «На цих виборах ми не виступатимемо у підтримку жодного політика».

Нейтральну позицію зайняли гурти «ВВ» та «Океан Ельзи», які у 2004-му році підтримували В. Ющенка.

А от гурт «Гринджоли», автор гімну «помаранчевої революції» «Нас багато, нас не подолати», за словами її соліста Романа Калина, збирається знову підтримувати В. Ющенка «як найбільш тверезо мислячого політика європейського зразка». «Але нас поки, щоправда, ніхто не запрошував співати у підтримку Президента», — додав Р. Калин.

За матеріалами ”Сегодня”
.

 

Читайте также по теме