ГолосUA
06:38 19/08/2009

Корабель ВМС України приєднався до пошуків російських туристів

Корабель управління Славутич Військово-морських Сил України сьогодні приєднався до пошуків російських туристів, які зникли у Чорному морі.

Як повідомив прес-секретар командувача Військово-морськими Силами України Володимир Бова, за наказом командира оперативного з`єднання Чорноморської групи військово-морської співпраці «BLACKSEAFOR» контр-адмірала Георгі Мотева(ВМС Болгарії) Славутич змінив курс і пішов у район, де силами Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України ведуться пошуки російських туристів.

За інформацією Бови, кораблі «BLACKSEAFOR» вранці 18 серпня вийшли з Севастополя і узяли курс на російський порт Новоросійськ. Але, отримавши повідомлення про те, що на траверзі селища Рибальське великий десантний корабель Чорноморського флоту Російської Федерації Микола Фільченков, який здійснював перехід з Севастополя до Феодосії, знайшов перевернутий катамаран без екіпажа і пасажирів, командир з`єднання «BLACKSEAFOR» ухвалив рішення відправити український корабель Славутич для участі в пошуково-рятувальній операції.

Решта кораблів «BLACKSEAFOR» йде запланованим курсом за межами територіальних вод України, у готовності за першим проханням української сторони приєднатися до пошуково-рятувальної операції.

За матеріалами: газета «Новий Севастополь»

 

Читайте также по теме