ГолосUA
10:45 20/08/2010

Кораблі Чорноморської групи військово-морського співробітництва «Blackseafor» зайшли до порту Севастополь

Сьогодні, 20 серпня, в рамках 15-ї серпневої активації до порту Севастополь зайшли кораблі Чорноморської групи військово-морського співробітництва “Blackseafor”.

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

Згідно з планом перебування, сьогодні командири морського тральщика “Прибой” ВМС Болгарії капітан-лейтенант Теодор Кабаков, великого десантного корабля “Ямал” Чорноморського флоту Російської Федерації капітан 2-го рангу Олег Кононенко, есмінця “Марашешті” ВМС Румунії капітан 1-го рангу Віктор Гідіута, фрегату “Саліхрейс” ВМС Туреччини капітан 2-го рангу Хакан Ерджан та морського тральщика “Черкаси” ВМС ЗС України капітан 3-го рангу Олексій Заєць здійснять протокольні візити до командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірала Віктора Максимова та голови Севастопольської державної міської адміністрації Валерія Саратова.

У заходах за програмою візиту планується участь представників апаратів аташе з питань оборони при посольствах Болгарії, Російської Федерації, Румунії та Туреччині, які акредитовані в Україні.

21-22 серпня для екіпажів кораблів з’єднання відбудуться екскурсії історичними та визначними місцями міста.

Як передбачається, з 16.00 до 18.00 21 серпня та з 14.00 до 17.30 22 серпня кораблі “Blackseafor”, які пришвартовані біля причалу бухти Курина, що на Північній стороні Севастополя, будуть відкриті для відвідання мешканцями та гостями міста.

Також 22 серпня о 9.30 на причалі бухти Курина відбудуться спортивні змагання з армрестлингу та перетягування канату, а об 11.00 – футбольні матчі між командами кораблів з’єднання у селищі Любимівка (неподалік від Севастополя).

23 серпня о 10.00 кораблі Чорноморської групи військово-морського співробітництва “Blackseafor” вийдуть з порту Севастополь і візьмуть курс на болгарський порт Варна. />  

 

Читайте также по теме