ГолосUA
12:36 10/01/2010

«Коротка історія тракторів українською» потрапила на сторінки журналу Опри

Дякуючи американській акторці українського походження Вєрі Фермізі, книжка британської письменниці Марини Левицької ««Коротка історія тракторів українською» потрапила до «Книжкового клубу» американського журналу «О», що належить і видається популярною американською телеведучою та ентертейнером Опрою Вінфрі. 

Вєра Ферміга, яка зростала у родині українських емігрантів в Нью-Джерсі і до шести років не розмовляла англійською мовою, удостоїлася права презентувати свої улюблені книжки на сторінках популярного американського журналу з нагоди своєї ролі у фільмі «Мені в у небо» (“Up in the Air”), де вона виконує головну роль у дуеті з Джорджем Клуні (Довідка ГолосUA: http://www.imdb.com/title/tt1193138/- прем’єра фільму відбулася у США на Різдво і сукупні касові збори на останній уїк-енд склали 44 млн доларів).

Бестселер Марини Левицької вийшов друком у США в 2005 році, а наступного року був перевиданий у м’якій палітурці, що свідчить про ринковий успіх видання. Вєрі Фермізі, за її зізнанням, прочитати цю книгу порекомендував хтось знайомий із української діаспори і вона була зачаровано розповіддю про дивакувату родину українських емігрантів у Великобританії. За сюжетом, дві ворогуючі сестри об’єднуються у своїй боротьбі проти повногрудої молодої особи, на якій запалав бажанням одружитися на схилі літ їхній батько — старий удівець і біженець.

С.Голубенко />    

 

Читайте также по теме