ГолосUA
06:18 28/09/2010

Кожен третій житель Вінниччини — людина похилого віку

У Вінницькій області кожен третій її житель- людина похилого віку. Загальна ж кількість вінничан після 65 років, що і визначає за міжнародною оцінкою відповідний статус, становить понад 430 тисяч осіб.

Про це повідомила заступник начальника головного управління праці та соціального захисту Вінницької облдержадміністрації Наталя Остапенко, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, для полегшення умов життя людей даної категорії і особливо одиноких, непрацездатних громадян та інвалідів, в області задіяно 36 територіальних центрів соціального обслуговування.

«Вони обслуговують 36 тисяч вінничан. В тому числі і 22 тисячі тих, хто знаходиться на постійному та повному державному обслуговуванні в 10-ти інтернатних спеціалізованих закладах регіону», — сказала вона.  

Також Н.Остапенко зазначила, що на відміну від інших областей України, де оформлення людей похилого віку до інтернатної мережі в наслідок великого попиту відбувається часом роками, на Вінниччині їх потреби задовольняють вчасно і повністю.

«У нас немає з цим проблем і немає черг. Протягом дня готуються відповідні документи і людина, яка потребує інтернатний заклад, в цей же день буде поселена до нього. Крім того, не зважаючи на вільні місця в інтернатах, при кожному територіальному центрі створенні ще й відділення для проживання людей, що не хочуть залишати рідні місця і виїжджати за межі свого села чи міста. Вже відкрито і функціонує 22 таких відділення на 25-35 ліжкомісць», додала управлінець.

Довідка: На Вінниччині, за даними головного управління статистики у Вінницькій області, проживає 1650 тисяч жителів.

С.Вітковська />  

Читайте также по теме