ГолосUA
12:35 13/05/2010

“КПІ” назвали кращим вузом України

Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут” назвали кращим вузом за результатами “Рейтингу українських вищих навчальних закладів “Компас-2010”.

Про це розповіла директор по зв’язках із громадськістю та комунікаціях Компанії СКМ Наталія Ємченко на прес-конференції.

За її словами, цього року в рейтингу 234 вищих навчальних закладів України 3-4 рівня акредитації “Київський політехнічний інститут” посів перше місце, суттєво випередивши Національний університет ім.Шевченка, що посів друге місце.

Третє місце посів Київський національний економічний університет ім.Вадима Гетьмана, 4-те — посіли Національний університет “Києво-Могилянська академія” і Національний університет “Львівська політехніка”, 5-те — Донецький національний технічний університет і Київський національний університет будівництва й архітектури.

При цьому вона зазначила, що це дослідження оцінює ступінь відповідності послуг у сфері освіти вимогам ринку праці, а також містить загальну оцінку роботодавців, випускників і експертів і є “справжнім навігатором українськими навчальними закладами і в той же час дозволяє роботодавцям побачити, випускники яких вишів більшою мірою одержали необхідні знання й навички”.

Довідка. Збір інформації для підготовки рейтингу “Компас-2010” було проведено у лютому — квітні 2010 року. У ході дослідження було опитано 1350 роботодавців, а також 1150 випускників ВНЗ. До рейтингу увійдуть 234 ВНЗ 3-4 рівня акредитації.

М.Мамаєва />  

Читайте также по теме