ГолосUA
14:55 21/07/2009

КПУ фінансують спонсори

Комуністичну партію України фінансують виключно спонсори.

Про це лідер КПУ Петро Симоненко повідомив під час проведення відкритого чату на korrespondent.net, відповідаючи на питання про джерела фінансування партії, передав кореспондент ГолосUA.

«Це переважно кошти, як внески, так і ті пожертви, котрі надходять на нашу адресу. Коли у нас виникають проблеми, ми без труднощів закликаємо в своїх газетах нас підтримати, і нам допомагають. Більш активних процес — це коли ми йдемо на вибори, і ті, хто має бажання підтримати партію, перераховують свої кошти», — сказав він.

Крім того, за словами Петра Симоненка, КПУ бере активну участь в міжнародному комуністичному русі: «Ми активно беремо участь в Союзі комуністичних партій, їздимо на афінські зустрічі, де збираються 50-60 робочих та комуністичних партій. Ми співпрацюємо з європейськими партіями, підтримуємо добрі стосунки з партіями соціологічного спрямування арабського світу — БААС», — сказав він.

Також головний комуніст країни повідомив, що КПУ співпрацює зі своїми молдавськими колегами. «Стосовно Компартії Молдови, то ми активно одне одному допомагаємо. Я хвилююся за результати виборів 27 липня, але переконаний, що процент голосів комуністів буде набагато вищим, ніж на попередніх виборах. Я дуже радий, що молдавські виборці тричі підтримали комуністів. Переконаний, що це прозріння настане і у нас в Україні», — сказав голова КПУ.

 

Читайте также по теме