ГолосUA
08:13 18/11/2009

КПУ хоче прирівняти жителів промислових центрів до чорнобильців

Представники Блоку лівих та лівоцентристських сил запропонували внести до парламенту закон, відповідно до якого жителі Маріуполя, Дніпродзержинська та Кривого Рогу будуть прирівняні до постраждалих від техногенних катастроф (таких, як Чорнобильська) та отримувати відповідні пільги та надбавки.

Про це повідомив кандидат на пост Президента від Блоку лівих та лівоцентристських сил Петро Симоненко на зустрічі з пресою в Кривому Розі.

За словами Петра Симоненка, це потрібно зробити в умовах погіршення екологічної ситуації у промислових центрах. Кандидат у президенти також повідомив, що у нього є програма реформування ЖКГ та стабілізації тарифів на житлово-комунальні послуги.

«Сьогодні тарифи регулюють клани, котрі «засіли» в Кабміні, НКРЕ, «Енергоатомі», тому для вирішення питання тарифів необхідно змінювати підходи до системи управління. Лідер КПУ переконаний, що на послуги ЖКГ повинно відходити не більше 15% сукупного доходу сім’ї, та послуги ці повинні бути якісними», — сказав він.

«Сьогодні багато українців платять за холодні батареї, тому що 30% тепломереж прогнили і тепло їх просто спускається в землю. Поки ж усі дискусії про реформу ЖКГ зводяться до того, як би віддати її у приватні руки», — сказав П. Симоненко.

Він заявив, що держава повинна підтримувати реформу житлово-комунального господарства, взяти на себе витрати, інакше ЖКГ стане ярмом на шиї людей. «Ми просто потонемо в фекаліях або замерзнемо у своїх квартирах», — резюмував лідер Компартії.

 

Читайте также по теме