ГолосUA
06:27 17/06/2010

КПУ й Блок Литвина підтримають призначення місцевих виборів на 31 жовтня — КВУ

Голова правління Комітету виборців Олександр Черненко прогнозує, що фракції Комуністичної партії й Блоку Литвина у Верховній Раді підтримають призначення місцевих виборів на 31 жовтня.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал".

"Один з депутатів Блоку Литвина, з яким я говорив буквально вчора, сказав, що за цю постанову (про призначення місцевих виборів на) 31 жовтня проголосує понад 250 депутатів. Тому це, мабуть, і "тушки", і Литвин, і комуністи", — сказав голова правління комітету.

За словами Черненка, незважаючи на те, що голова Верховної Ради, лідер блоку свого імені Володимир Литвин раніше виступав проти проведення місцевих виборів восени, він змушений буде змінити свою позицію, оскільки від цього може залежати збереження ним займаної посади.

Крім того, голова КВУ спрогнозував, що на місцевих виборах КПУ спробує конкурувати з Партією регіонів у східних і південних областях.

Нагадаємо, 9 червня Литвин спрогнозував прийняття Верховною Радою рішення про проведення місцевих виборів 31 жовтня.

Раніше він висловлював думку, що ініціатива Партії регіонів з проведення чергових місцевих виборів 31 жовтня продиктована політичною доцільністю, і зазначав, що залишається прихильником їх проведення в березні 2011 року.

ПР має намір ініціювати обговорення в коаліції можливості призначення парламентом проведення місцевих виборів на 31 жовтня 2010, при цьому партія виступає за те, щоб вибори в сільські й селищні ради відбулися за мажоритарною системою, а вибори в міські, районні й обласні ради — за змішаною системою, де 50% місць буде обиратися за пропорційною системою, і ще 50% — за мажоритарною.

Разом з тим КПУ виступила проти переходу до мажоритарної системи на місцевих виборах, погодившись однак із запропонованої ПР датою їхнього проведення 31 жовтня.

За матеріалами: Українські новини />  

Читайте также по теме