ГолосUA
10:11 29/09/2009

КПУ наполягає на скасуванні приватизації Одеського припортового заводу

Комуністична партія України наполягає на скасуванні приватизації Одеського припортового заводу.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко, повідомили ГолосUA у прес-службі партії.

«Комуністична партія й об’єднані лівоцентристські сили сьогодні виступають за те, щоб терміново призупинити приватизацію Одеського припортового заводу і наполягають на необхідності провести інвентаризацію майна, перевірити, наскільки законними є ці дії», — зазначив лідер комуністів.

За його словами, приватизація стратегічно важливих державних об’єктів є невигідною для України.

«Продавати в умовах кризи — це продавати за безцінь. Те, що відбувається сьогодні в умовах кризи — намагання продати залишки нашого потужного промислового комплексу — зайвий раз свідчить про те, що це люди без совісті і без розуму. Продавати тим, хто намагається використати свої владні повноваження і фактично вкрасти в народу України такий потенціал », — зауважив П. Симоненко.

Також він наголосив, що продавши Одеський припортовий завод, керівництво держави зруйнує «місток дружби між народами Росії й України».

«Коли ми говоримо про Одеський припортовой завод — це потужне хімічне підприємство, потужний комплекс, який пов’язує нас з Росією і в економічних, і в інтеграційних питаннях. Це місток до дружби між нашими народами», — зазначив П. Симоненко, додавши при цьому, що Російська Федерація має аміакопровід, за допомогою якого має змогу продавати аміак за кордон і «створювати нормальні умови як для Росії, так й для України».

Саме тому, як наголосив П. Симоненко, КПУ вимагає відмінити продаж цього стратегічного для України підприємства.

«Ми виступаємо категорично проти приватизації. Заявляємо, що це треба зупинити і в жодному разі не розпродувати наше майно. Треба вдарити по руках тих, хто створює нові проблеми для народу України», — закликав лідер комуністів.

«Ця акція не принесе користі народу України, вона не поповнить належним чином наший державний бюджет. І вона, до речі, ще й ускладнює відносини між Україною і Росією», — так окреслив П. Симоненко наслідки продажу Одеського припортового заводу для України.  

 

Читайте также по теме