ГолосUA
10:12 24/03/2010

КПУ першими зрозуміли, що їх використали в коаліції — експерт

У фракції Комуністичної партії України першими зрозуміли, що Партія регіонів створила коаліцію не заради злагодженої роботи у парламенті.

Таку думку висловив директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко на прес-конференції, коментуючи заяву депутата від КПУ Леоніда Грача про те, що Компартія може вийти з коаліції, передав кореспондент ГолосUA.

«Нічого несподіваного насправді не відбулося. Комуністи просто першими зрозуміли, що їх використали, і власне коаліція задумувалася як реалізація цілей Партії регіонів», — сказав він.

Експерт зазначив, що поки не розпочалася реальна парламентська робота, треба вирішити це питання. «Я б запропонував для розуміння ситуації подивитися на коаліційну угоду, бо вона ще менш конкретна, ніж попередня угода. Партія регіонів не зацікавлена зараз у коаліції як у органі, який є дієздатним у парламенті. Їм просто у певний момент необхідно було створити цю більшість і вона (ПР — ред.) заради цього пішла на все: на порушення Конституції, Регламенту і т.д. Тепер вона отримала те, що хотіла — Кабінет міністрів, створила свою вертикаль на місцях», — сказав Ю. Якименко.

Водночас експерт вважає, що імовірність того, що коаліція розпадеться невелика. Його думку підтримав і політолог Віктор Небоженко. «Стабільність коаліції пов’язують зі стабільністю Президента, і навіть найзатятіші критики В. Януковича дають йому як мінімум, два роки при владі. Тому припускаю, що, як мінімум, два роки про розпуск коаліції ми не говоритимемо», — сказав він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме