КПУ спробує скасувати плату за додаткові послуги у вишах — Симоненко

 

Фракція Комуністичної партії України зробить усе можливе для скасування платних послуг у вищих навчальних закладах.

 

З такою заявою виступив лідер Компартії України Петро Симоненко під час свого спілкування із студентами та викладацьким колективом Житомирського агроекологічного університету, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Комуністи вас підтримали, коли Кабміном було прийнято рішення щодо додаткової оплати деяких послуг у вузах. І я все зроблю для того, щоб повністю було скасовано це рішення Кабінету Міністрів. Його не треба було приймати, бо знову виникають проблеми в окремих наших студентів”, — наголосив П. Симоненко.

 

Нагадаємо, 27 серпня Кабінет Міністрів прийняв постанову № 796 “Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами системи освіти, які належать до державної та комунальної форми власності”.

 

Згідно з документом, уряд дозволив державним і комунальним вищим навчальним закладам брати зі студентів плату за пропуски занять, за консультації та інші послуги. Після ряду студентських акцій протесту, що пройшли по всі Україні та звернення Президента України В. Януковича, уряд переглянув перелік платних послуг, проте не скасував постанову повністю.

Читайте также по теме